Peşte marinat la grătar cu sos de portocale

de ionix in Peste, 18 Oct 2010 | 8756 vizualizari

 

m-am inspirat putin rasfoind una din cartile de bucate de la Bucataras, "Bucatarie dietetica" ... reteta originala era cu pestele prajit intr-un sos cu smantana si unt.. eu am adaptat :)) sosul crud este inventia mea in totalitate :p

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti macrou
  • Pentru marinata:
  • o ceapa mica
  • 1/2 ardei capia
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • 1/3 lingurita cu cimbru
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • coaja de la 1/2 portocala
  • zeama de la 1/2 portocala
  • 3 linguri cu iaurt
  • doi catei de usturoi
  • sare
  • piper alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peşte marinat la grătar cu sos de portocale:

Pestele se spala bine, se curata de eventuale impuritati, se taie in doua (asta daca este intreg).

Preparare marinata:

Toate legumele se taie foarte marunt si se toarna uleiul peste ele. Se pune cimbrul, sarea si piperul. Intr-o caserola se aseaza un peste cu pielita in jos, turnam peste el jumatate din marinata, apoi punem celalalt peste si turnam restul de marinata. Punem capacul pe caserola si dam la frigider timp de o ora.

Intre timp pregatim sosul:

Usturoiul se piseaza bine, se freaca cu sare si piper. Peste usturoi punem iaurtul, coaja de portocale si sucul de portocale. Amestecam bine si mai punem sare, doar daca este nevoie. 

Dupa ce pestele a stat la marinat il punem pe gratar, cel de aragaz cu apa, si-l lasam la foc mediu. In jur de 30-45 de minute. Pestele se aseaza pe gratar cu pielita in jos si cu toate legumele, cele in care a stat la marinat, pe el. Eu am pus si niste morcovi pe gratar, pentru garnitura.

Pestele se serveste cu felii de portocala, sosul de portocale si morcovii la gratar. Va garantez c-o sa va bucurati papilele gustative.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

va sfatuiesc sa faceti la gratar cate o portie pe rand....

2

sosul este unul demential de bun...

Daca ti-a placut reteta noastra "Peşte marinat la grătar cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

ionix 1

19.10.2010, 17:03

@Carla... multumesc pt vizita...

@Kamy... mersic, din nou

@Medi... nu mai am era somnul mic ghici de unde-l am?

ela 1

19.10.2010, 18:47

Cris2711 1

12.03.2011, 13:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crap la gratar, cu sos de unt